San Vigilio

San Vigilio di Marebbe tipično je planinsko mjestašce smješteno u dolini Val Badia, u samom srcu Sjeverno-Tirolskih Dolomita na 1201 metru nadmorske visine.

Njegova povijesna priča seže unatrag 1000 godina, a danas je jedan od najpoznatiji skijaških centara na obroncima Kronplatza.

klikom na gornju sliku, plan mjesta je vidljiv uvećano

Ovo omiljeno sastajalište skijaša iz naših krajeva, na jednom mjestu nudi sve što je potrebno za idealan zimski odmor. Tu su najsuvremeniji sustavi žičara, raznovrsne skijaške staze za početnike i skijaške znalce, garantirani snijeg od početka prosinca do sredine travnja, brojni dodatni sadržaji poput sanjkališta, klizališta, staza za skijaško trčanje, adrenalin parka, te raznovrsni smještajni i ugostiteljski objekti sa širokom ponudom wellness sadržaja i gastronomskih delikatesa.

Da ljepotom prirode koja ga okružuje oduševljava i one najzahtjevnije, najviše govori činjenica da se uz sam rub mjesta nalazi Park prirode Fanes-Senes-Braies koji je zaštićen i po UNESCO-voj listi svjetske prirodne baštine.


Kronplatz – Vodeće skijalište u južnom Tirolu

Kronplatz je moderno i sigurno skijalište sa 116 km staza i 31 moderne vučnice. Kronplatz nije samo najveće, već i najmodernije skijalište koje vam jamči gomilu zabave na skijama na nadmorskoj visini od 2275 metara.

klikom na gornju sliku, plan mjesta je vidljiv uvećano

Kronplatz omogućuje senzacionalni pogled od 360 stupnjeva na sve veličine svijeta Alpi! Bilo da pada snijeg ili sije sunce, staze su pogodne za skijanje od početka prosinca do kraja travnja.

Kad je riječ o prekrivenosti snijegom i pripremi staza Kronplatz je na alpskom prostoru apsolutno vodeći. Kvaliteta snijega ostaje i skijaši se bezbrižno mogu odlučiti skrenuti na osvježenje. Kronplatz ima 40 planinskih kuća, izvorne zajedničke prostorije u gostionicama, ljetne terase te vrhunsku talijansku i ladinsku kuhinju. Vrhunski užitak!


Kako stići do San Vigilia:

 • iz Rijeke (varijanta I – 330KM):
  Kozina Udine Tolmezzo Sappada Dobbiaco Brunico San Vigilio
  (preporučuje se kada su vremenski uvjeti normalni)
 • iz Rijeke (varijanta II – 380KM):
  Kozina Pordenone VitorioVeneto Cortina d’Ampezzo Dobbiaco Brunico San Vigilio
  (brža cesta i sigurnija, preporučuje se kada su vremenske prilike lošije – snijeg na cesti)
 • iz Splita (varijanta I -FERRY BOAT, 560 KM):
  Split Ancona Bologna Modeno Montave Verona Trento Bolzano Brixen (izlaz iz autoputa) = cca 40 km od San Vigilia
 • iz Splita (varijanta II – 710 KM):
  Split Rijeka (vidi Rijeka varijanta I i varijanta II)

WEB KAMERE:

Web kamere pogledajte klikom na neki od donjih linkova: